THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Scarify-interjú

2013.02.24. 18:59 :: The Fake Noise

398855_409701532394948_514060338_n.jpg

A veszprémi Makeshift Promise és a berettyóújfalui Replace My Heart zenekarokkal készített interjúk után következzen ezúttal egy fővárosi formáció, akik a tavalyi év folyamán jelentették meg EP-lemezüket, mely a Keserű névre hallgat. Dalszövegeik mélységét egyes kritikák az Óriás zenekar szerzeményeihez hasonlítják.  Kovács Leventével, a Scarify zenekar énekes-gitáros frontemberével beszélgettünk…

 

Mikor és milyen körülmények között alakultatok?

2006-2007 magasságában vágtunk neki a közös zenélgetésnek, amolyan tipikus „középiskolás” zenekarként. Ez azt jelentette, hogy egyikünk sem rendelkezett magasabb szintű zenei tudással, egyszerűen örömből hozta mindenki a 3-4 akkordos kis csodáit, és nagyon büszkék voltunk magunkra, ha az iskolai tornateremben felvághattunk vele a hölgyek előtt.

 

Honnan jött a nevetek?

Forgó Bence, gitárosunk találta ki. Nem volt benne semmi olyan, hogy most valami nagyon mélyet szeretnénk belemagyarázni, egyszerűen nagyon tetszett lefirkantva a Scarify szó. No meg még nem volt foglalt a név.

 

Az utóbbi, Keserű címre hallgató EP-tek összes száma magyar nyelven hangzik el. Mi az oka ennek a 180°-os fordulatnak az előző albumhoz képest?

Azt hiszem, ez a dolog szépen lassan forrott ki és több tényezőből áll össze. Régebben - mint sok kis zenészsrácnak - nagy álmunk volt, hogy majd mi is valami menő amerikai fesztiválon fogjuk nyomni százezer ember előtt a „rakkendrollt”, és ehhez ugye angolul kell kommunikálni. Aztán fokozatosan rájöttünk, hogy ez nem ilyen egyszerű dolog. Belőlem hiányzott az a mélységű nyelvtudás, amit egy elvontabb, kevésbé közhelyes szöveg megkövetelne, és többségében középszerűnek éreztem a végeredményt. Közben gyűltek a fiókba lassacskán magyar szövegfoszlányok, én pedig leküzdöttem a kishitűségemet és elkezdtem őket használni az újabb számokba. Az angol amolyan „védőpajzs” is volt számomra.

 

A szövegeitek - bár nagyon burkoltnak tűnnek - mégis nagyon lényegre törőek és egyszerűen zseniálisak. Ki írja a dalszövegeket, és honnan erednek ezek a hatalmas ihletek?

Én írom őket. Néha, amikor elakadok, Forgó is be szokott segíteni. Végül is a szövegek az én látóidegeimen érkezett ingertömegnek egy amolyan lepárlata. Nagyon sok minden meg tud ihletni: egy buszút a városban, meg úgy általában Budapest, a tévé, politikusok, szétesősebb esték. A vicces az, hogy tele van a telefonom ilyen mondatfoszlányokkal, amikre nem is biztos, hogy emlékszem, hogyan került oda, aztán egyszer csak megtalálom és felhasználom valamelyik újabb számunkba.

 

A Nuskull.hu kritikájában a szövegeitek mélységét az Óriás-dalok szövegeihez hasonlítják. Mit gondoltok erről?

Forgó ezt már egy éve is mondogatta nekünk, mi meg jól nem hittük el neki. Én egyébként kevésbé ismerem Óriásék munkásságát, de hatalmas Isten Háta Mögött fan vagyok. Egyedi Peti végül is mindkettőben benne van. Biztos van benne valami.

 

Úgy gondoljuk, jót tett ez az új album nektek, sok helyen feltűnt a nevetek, egyre több helyen említenek meg benneteket. Ti hogyan könyveltétek el az album sikerét? Számítottatok erre?

Reméltük, hogy tetszeni fog az embereknek, szívből csináltuk. Persze nem tudom, hány emberhez juthatott el az eddigi szerény munkásságunk, de egy-egy visszajelzésben akkora szeretet és rajongás van, hogy az mindenképp hatalmas motivációt ad a jövőre nézve. Mi úgy érezzük, hogy elértük azt, amit ezzel az EP-vel el lehetett érni. Sok mindenre számítottunk, örülünk, hogy a jó forgatókönyv jött be.

 

Mik a terveitek a közeljövőben?

Elég keveset koncerteztünk az utóbbi időben, úgyhogy tavasszal szeretnénk Budapesten belül legalább 3-4 bulit, hogy megjárassuk az EP-t. A nagy kérdés pedig az, hogy tudunk-e Pesten kívüli koncerteket összehozni. Mi nagyon szeretnénk egy kis országjárást összehozni. Ezen kívül egy akusztikus EP-n dolgozunk, ami várhatóan tavasz derekán fog megjelenni.


Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!

A zenekart legközelebb április 5-én láthatjátok a budapesti Vörös Yukban.

HZoli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr745102108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása