THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Kihez forduljak? 2.rész - Booking-szervezetek

2013.03.18. 18:27 :: The Fake Noise

Itt a várva várt második rész! Elég nehézkesen indult a dolog, mivel páran eléggé ellentmondásosan álltak ezzel az üggyel szemben, de hát nem mindenki lehet egy véleményen... Végül aztán egészen jól jött ki a dolog, örülünk, hogy továbbra is vannak felettébb segítőkész emberek, akiknek fontos az, hogy éljen egy olyan magyar zenei réteg, ami a lehető legerősebben összetart. Hiszünk abban, hogy megfelelő összetartással és a lehető legnagyobb segítségnyújtással, jó irányba fog terelődni ez az egész és pár év múlva talán az a rossz emberi szokás is eltűnik, hogy egymás munkáját fikázzuk.

Sajnos nem volt lehetőségünk minden booking-szervezetnek írni és nagyon sokat csak utólag találtunk meg, mivel szerencsére ezzel a témával is elég sokan foglalkoznak, nem tudtunk mindenkit összeszedni. Voltak sokan, akik szimplán csak nem írtak vissza, de volt olyan is, aki nem szeretett volna a nyilvánosság előtt mutatkozni, bármennyire is támogatta a kezdeményezésünket. Természetesen az ő munkájuk is tiszteletreméltó és teljes mértékben megértjük mindegyikük álláspontját.

Most olyan srácok bemutatása következik, akik többnyire sokat tettek már ezért a szubkultúráért és bár rengeteg energiával, de hatalmas dolgokat tettek le az asztalra. Többségük szívesen segít a feltörekvő magyar underground zenekaroknak is, amikor csak módjukban áll, hisz az ő érdekük is egy magyar réteg megteremtése, amit ők láthatóan nem hagynak veszni. Következzenek tehát Magyarország talán legmegbecsülendőbb koncertszervezői.

jsa.jpg

JS Antisocials Booking
Sziasztok! Mi vagyunk a JS Antisocials Booking, jánossomorjai koncertszervező baráti társaság. 2010-ben kezdte el alakítani és formálni két jánossomorjai kölyökkori barát, Krisztián és Dani, azon céllal, hogy közelebb hozza az emberekhez az egyéb underground műfajokba sorolt zenekarokat, valamint ezzel fejet hajtva a körülbelül 15 éves múltra visszatekintő helyi koncertekre járó arcoknak, valamint szervezőknek és zenekaroknak tiszteletet mutatva, illetve azoknak az embereknek akik példát mutattak nekünk és sokat köszönhetünk nekik, hogy itt lehetünk és ilyen zenét hallgathatunk. Ezáltal nagy tisztelet a B.G.P. és a Szobafogság, valamint a többi helyi zenekaroknak akik léteztek és Nagy Gyulának (Vidéki Bunkó) és barátainak, hogy már több mint 10 éve láthatunk és részt vehetünk koncerteken, olyanokon, ami jelenleg is körbe vesz minket.
Ha, célról beszélhetünk, talán ez volt az alap út amin elindultunk és ez az ami ösztökélt minket. Első koncertünk 2010 decemberében került megrendezésre „Do’it Again” elnevezéssel, ekkor még a North-West Side Underground néven amibe eközben csatlakoztak a Szalai testvérek, Bálint, Gergő és Máté, valamint akkor és most is nagyon sokat köszönhettünk, köszönhetünk még a mai napig is barátainknak, akik nem csak az első koncertért, hanem még mai napig sokat tettek azért, hogy koncertjeink sikeresen lebonyolódjanak.
A második koncertünk után, a változásoké volt a főszerep. A koncert helyszín megváltozott, elhagytuk azt a helyet, ahol addig szerveztünk két bulit, de találtunk egy helyet, ahol a mai napig szervezzük koncertjeinket. Ekkor csatlakozott az akkor még NWS-hez Sudge, aki személyében sok tapasztalat és lehetőség is érkezett egyben. Nem csoda, hisz Sudge rengeteg jánossomorjai, győri és mosonmagyaróvári zenekarban játszott, olyanokban mint a Bensörmens, The Guinness, The Staves, Grow Up Fuck It Up, 30 Seconds Trend, stb. Ezzel a lendülettel a társaság lecserélte a North-West Side Underground nevet JS. Antisocials-ra (a JS. Antisocials eredeti alakulása 2006-ra tehető), ami igazából már csak egy kis formalitás volt.
Az elmúlt három év alatt túl vagyunk egy pár jó bulin, sok jó hazai zenekart leszerveztünk Jánossomorjára, valamint külföldi zenekarok is tiszteletüket mutatták nálunk. Olyan országokból jöttek el hozzánk, mint például Litvánia, Svédország és Brazília. Stílusokban sem vagyunk nagyon beskatulyázva, szerveztünk már koncertet ska és alter bandáknak is, de főképp a punk, hardcore, metalcore és eme stílusok válfajaiba tartozó zenekaroknak szerveztünk koncerteket, igazából sokfajta zene felé nyitottak vagyunk.
Ha választani kellene, hogy melyik volt a legjobb bulink, valószínű nem tudnánk, hisz mindegyik koncertünk jól sikerült a látogatottságtól függetlenül, hisz ezáltal nagyon jó embereket ismertünk meg és sok helyről szereztünk barátokat, ami az egyik legfontosabb, hisz ettől tartjuk családiasnak az undergroundot.
Talán, amire kiemelten büszkék lehetünk, hogy segédkezet nyújthattunk az Ascension 46 Management egy koncertje erejéig Jánossomorján, ami a „Be King Hang’em In The Front Yard”, The Southern Oracle, Till We Drop turné volt 2011-ben. Ha már itt tartunk, akkor fontos megemlíteni a Savaria Colonia Hardcore bulinkat, ahol az SCHC jeles képviselői léptek fel a Social Free Face, Liberal Youth, valamint a győri Holy Man’s Glory és a szintén szombathelyi Wroong! és Who Sows Violence Reaps Strom, ez is egy jó koncert volt és büszkék vagyunk rá, de igazából mindegyik bulinkat nagyon fontosnak tartottuk és minden fellépő zenekar a tiszteletünket tudhatja magénak.
Jelen állás szerint, havonta, kéthavonta szervezünk koncerteket, kisebb-nagyobb szünetekkel, de persze célunk, hogy többször és több hazai és külföldi zenekart juttassunk el a Győr-Moson Sopron megyei kisvároskába, Jánossomorjára, ezzel is támogatva a zenekarok kibontakozását és lehetőségeit, valamint szórakozási lehetőséget nyújtani azon srácoknak és lányoknak, akik ezeket a rétegeket alkotják. Ennyi lenne a rövidke és tömör történetünk, a részletes dolgokba feleslegesnek tartjuk belemenni, hisz nem létünk az önfuttatás. Azok az emberek vagyunk, akik szeretik a zenét és kicsi kis részét alkotják, annak szubkultúrának ami már több tízéves múltra tekint vissza hazánkban és külföldön egyaránt. És igazából koncertet szervezni mindenki tud, ha nagyon akar, valamint bulikba is eltud járni és jól tudják magukat érezni az emberek. 

Oldalak: http://jsantisocials-booking.blogspot.hu/
              http://www.facebook.com/pages/JS-Antisocials-Booking/259454737429212

Kontakt: jsantisocials.booking@gmail.com

bihar.jpg

This is Bihar
Na, bocs a szarakodásért, nem nagyon volt időm az elmúlt napokban, de most megpróbálom összeszedni a gondolataimat. A helyzet komikuma, hogy többek között azért késlekedtem, mert egy This is Bihar! buli lebonyolításával bíbelődtem. Nagy királyság volt, főleg ahhoz képest, hogy hétköznap (kedden) került sor a dologra. Meglepően sokan lejöttek, a holland srácok is nagyon durván az arcunkba küldték a műsorukat és ennek fejében még egy jót is buliztunk velük, szóval ilyenkor mondom azt, hogy maximálisan megéri csinálni, ezt az egészet. De nem volt ez mindig így.
Igazából úgy néz ki a történet, hogy 2009 környékén megelégeltük a nagy debreceni semmit és elhatároztuk, hogy márpedig mi teszünk ez ellen. Nem voltak világmegváltó terveink, de nem tudtuk elfogadni, hogy az ország második legnagyobb városában még csak csírájában sem létezik valamiféle punk/hardcore színtérnek mondható dolog. Persze ez még jobban bassza a csőröd, ha te magad is zenélsz és más, akár jóval kisebb városokban is ennek ellenkezőjét tapasztalod egy-egy fellépés alkalmával.
Az első saját szervezésű bulink 2009 szeptemberében volt, ahol egy közös turnén utazó ukrán és német zenekart segítettünk ki. Mondanom sem kell, hogy hatalmas bukó volt az egész. Emlékszem, hogy saját zsebből meg összekuporgatott ösztöndíjból fizettük ki a bandákat, de nem adtuk fel, és megcsináltuk a második, majd a harmadik, negyedik bulinkat is. Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy elkezdett kialakulni valamiféle mag, akik rendszeresen járnak a koncertekre, ez inspirált minket, hogy valami keretet adjunk ennek az egésznek. A soron következő esemény már This is Bihar! néven hirdettük be, ez volt 2010 őszén és innentől kezdve haladt minden a saját medrében. Ma, ott tartunk, hogy adott buli alkalmával egy nagyjából állandó réteget tudunk megmozgatni, rendszeres események vannak havonta-kéthavonta és sikerült tevőlegesen bekapcsolódni egyfajta underground vérkeringésbe, akár európai, akár magyar szintet nézve.
Ettől függetlenül nem tartjuk magunkat booking-nak, csupán pár lelkes srácnak, akik elindítottak egy kezdeményezést a sivárság, a közöny ellen és a tartalmas értékelhető alternatív szórakozás mellett, aminek bárki a részesének érezheti magát, ha lejár a bulikba és hasonlóképp gondolkozik, mint mi.
A This is Bihar! mozgalomhoz köthető jó pár banda is, ami szerintem szintén nagy eredmény, az átfedések ellenére. (Hanoi, Hands Off, Outrage, Chaosrealm és mondjuk félig még a Beholder is) Alapvetően mi négyen, a Hanoi zenekar tagjai csináljuk a szervezést, de azóta egyre több embert szippantott magába a dolog és már Ádám barátunk (Level up!, Hands off) és Brigi (Mudpie) is serényen szervezik a koncerteket. Ezen kívül természetesen a szűk baráti körünk is aktívan kiveszi részét a munkából, egy fuvar, jegyszedés, főzés, vagy éppen a zenekarok elszállásolása erejéig.
Idáig több mint 20 bulit bonyolítottunk le (nem tudom pontosan) az elmúlt 3,5 évben. Megfordult már nálunk angol, olasz, német, holland, amerikai, szerb, litván, spanyol és costa ricai zenekar is, de amellett, hogy különböző turnézó bandáknak fellépési lehetőséget biztosítunk, a magyar színtér színe java is tiszteletét tette már nálunk.
Általában klub bulikat csinálunk, de szerencsére az elmúlt évben létre jött egy olyan egyedülálló, D.I.Y. műhelyként és próbaterem komplexumként funkcionáló kezdeményezés, HNO3 néven, ami baráti körülményeket biztosít kisebb/közepes zajongások megrendezéséhez. Nagyon sokat köszönhet az egész hajdú-bihari szcéna ennek a helynek, hiszen így lehetőségünk nyílt a klubok profit orientált hozzáállását (lehúzását) megkerülve, csomó remek bandát leszervezni. Szerencsére az elmúlt fél évben ezt is sikerült levetkőzni, hiszen a Dharma Klub üzemeltetőivel összhangban vannak elképzeléseink és nagyon korrekt feltételeket nyújtanak.
Itt hozzáteszem, hogy mi ezt az egészet soha nem a pénzért csináltuk. Teljesen csináld magad módon, ha kell önerőből építkezünk és a kasszába befolyó összeget mindig az adott este fellépőinek útiköltségére, kajájára, sörére vagy klubbérlésre fordítjuk. Ha úgy adódik, hogy marad egy kis pénz, akkor azt pedig a következő koncertbe forgatjuk vissza, de ha idáig mindent összeszámolnék, akkor biztos, hogy deficites lenne a történet. Viszont ezt össze sem lehet vetni, mindazzal a sok pozitív tapasztalattal, baráttal és élménnyel, amit ebből az egészből nyertünk és tovább adtunk.
El kell fogadni, hogy az undergound egy oda-vissza dolog, amihez rengeteg elszántság, türelem és motiváció szükséges és akkor idővel talán megérik az a bizonyos gyümölcs. Hát valami ilyesmi ment végbe itt is.

Oldal: http://www.facebook.com/thisisbihar

Kontakt: thisisbihar@gmail.com

odessa_booking.jpg

Odessa Booking
A kazincbarcikai Odessa Booking 2013 januárjában kezdte meg működését. A kezdeményezés mögött álló Sárog Ádám és Spicze Levente célja, elsősorban a városban és vonzáskörzetében alkotó, és ebből a lokális alkotóközösségből kiemelkedő zenekarok egyelőre regionális fórumokon történő koncertlehetőséghez juttatása.
Néhány nappal a projekt életrehívását, és a nagyszerűen időzített facebook-kampányt követően a szervezőközösség már több zenekar megkeresését fogadhatta, akik elsősorban egy, a régióban tervezett, magyar turnéállomás megszervezésében kértek segítséget.
A megkeresések és a csapat bővülésének eredményeképpen az OB jelenleg a Frantic, a Wake On Burial és az Out Of Memory (Levi nem mellékesen ez utóbbi frontembere) menedzselését és koncertszervezési feladatait látja el.
A tavaszi tervek között szerepel egy negyedik group „befogadása” is az OB családba, valamint három kazincbarcikai buli megszervezése, melyek közül az elsőnek a Bohém Söröző ad otthont április 6-án. A Wake On Burial és az Out Of Memory nemrégiben, március 14-én a miskolci Corner Stage-ben lépett fel, azt követően pedig március 15-én, a barcikai Bohém Sörözőben láthattunk egy eseménydús koncertestet, ahol a Frantic vendégeként az egri Dryvia tette tiszteletét.
Ezek mellett folyamatosan szervezés alatt állnak további tavaszi, nyári és őszi fellépések is. A hosszabb távú célok közül természetesen az Odessa Booking által képviselt zenekarok minél globálisabb fórumokon és helyszíneken történő bemutatása elsőrendű. Ennek érdekében a két koordinátor folyamatosan építi kapcsolatait az ország különböző koncert- és rendezvényszervező közösségeivel, a várhatóan közös és sikeres együttműködés érdekében, valamint segítő szándékkal és komoly ambíciókkal várják azon zenekarok jelentkezését, akik Kazincbarcika és Miskolc térségében szeretnének koncertezni.

Oldalak: http://www.facebook.com/OdessaBooking
              http://www.facebook.com/franticzenekar
              http://www.facebook.com/outofmemoryband
              http://www.facebook.com/WakeOnBurial

Kontakt: odessakbhc@gmail.com

sfboooking_1.jpg

Safe/Bet Booking
Sziasztok, Levi vagyok, a Safe\Bet Booking egyik szervezője. Körülbelül 2009-2010-ben kezdtünk el koncertszervezéssel foglalkozni ami, nagyjából egybe esik az első zenekarom koncertezésével, mivel azok is körülbelül 50%-ban saját szervezésűek voltak, de akkor még csak magunknak csináltuk a bulikat.
Az, hogy milyen indíttatásból kezdtünk el koncerteket szervezni, az egy teljesen standard sztori, akinek van egy zenekara akikkel aktívan koncertezni is szeretne, előbb vagy utóbb neki áll a koncertszervezésnek, mivel zenekaralapításhoz nem jár szervező-brigád és magunknak kellett az utat törni.
Koncertezni akartunk, koncertezni akarunk most és a jövőben is ez lesz a cél!!! Eddig is szívesen segítettünk más zenekaroknak is, az egész booking dolog csak azért jött létre, hogy nevezzük  valahogy a dolgot, ne úgy kelljen házalni, hogy én vagyok XY és szeretnék koncertet szervezni, hanem valami referenciánk legyen, megkönnyítve ezzel a dolgunkat.
Főleg a saját bandáinkkal hasonszőrű(Follow The Water, Headstock, Nohanded Painter) bandáknak szeretünk koncerteket szervezni, de ha ezeknek utána néztek, már látszik, hogy ezek közt is nagy a különbség, pop-punk-tól, modernebb metálig mindent szívesen csinálunk.
Nem tudok pontos számot mondani, hogy körülbelül hány koncertet szerveztünk már, Nohanded Painter-nek ~20 sajátot szerveztem 2011 októberétől úgy, hogy ebben az intervallumban egy nagyjából 6-8 hónapos passzív státusz is bent van. Most már a booking szárnyai alatt történt 2 sikeres buli és egy 9 állomásos turné a Follow The Water-nek, 5 országon át. Eddig egyértelműen ez a turné volt a legnagyobb élmény, mind szervezésben, mind megélni.
Csak amatőr zenekarokkal vagyunk kapcsolatban. Ez abból fakad, hogy a booking maga egy D.I.Y. kezdeményezés, nem rendelkezünk hatalmas tőkével, továbbá a réteg akiknek szervezzük a koncerteket itthon, nem rendelkezik egyetlen profi bandával sem, maximum kevésbé amatőrökről beszélhetünk, akiknek tehetségük alapján lenne lehetőségük profikká válni, ha a média nem lenne beszűkült és kirekesztő a műfajukkal szemben és élhetnének csak a zenélésnek.

Oldal: http://www.facebook.com/safebetbooking

ourvoice.jpg

Our Voice booking & management

Körülbelül másfél évvel ezelőtt fogtam hozzá a koncertek szervezéséhez egy véletlen folytán. Ennek az apropója egy külföldi zenekar felkérése volt egy rendezvény megszervezésére.
Leginkább metal/hardcore zenekarok koncertjeit szervezem le. Eddig 10-15 rendezvény van a hátam mögött. Talán a legbüszkébb a 2012. szeptember 1-jei Death 2 Summer Fesztiválra és a 2012. november 17-ei Broadway (USA) bulikra vagyok. Jelenleg két zenekart menedzselek a koncertszervezések mellett: a Subliminal Merger-t és a Turn Of Mind-ot. Nyitott vagyok a feltörekvő zenekarok segítésében is, erre jó példa a január 18-ai Unity is Strenght koncert-sorozat, ami a zenekari összefogás jegyében született meg.
Emellett szeretném hozzátenni, hogy nem tartom magamat profinak, még tanulom a szakmát, és még sokat kell fejlődnöm. Talán egy-másfél év múlva visszatérhetünk komolyabban, hogy miket sikerült elérni. :)

Oldal: http://www.facebook.com/OurVoiceBookingManaging

ppue.jpg

PPUE Bookings

Sziasztok, mi vagyunk a PPUE Bookings. A név hátterében a Pop Punk Unity Esztergom kifejezés áll, így nem meglepő módon első sorban pop-punk, punk-rock koncerteket szervezünk. Ugyanakkor a bulijaink nem csak ezen stílusokra korlátozódnak, rendszeresen színesítjük HC és új vonalas metál bandákkal a lineup-ot.
Eddig kizárólag Esztergomba és Dorogra szerveztünk koncerteket, és valószínűleg ez így is marad. Idő és energia hiánya miatt körülbelül csak egy-két havonta vállalunk bulikat, de akkor többnyire külföldi zenekaroknak.
Legelső eseményünket 2009 júliusában szerveztük egy angol bandának, azóta volt már nálunk több olasz, amerikai, osztrák és szerb zenekar. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy a környéken a helyi, hasonló stílusú bandáknak köszönhetően, mindig nagy volt az érdeklődés a dallamosabb punk iránt.
Első szervezésünk talán annak is köszönhető, hogy tisztában voltunk vele, van igény a jó fajta, melódiákban gazdag punk muzsikára, így belecsaptunk a lecsóba. Azóta talán inkább az motivál minket, hogy segíteni tudjunk a hasonló gondolkodású zenekaroknak, akikkel ha több száz vagy több ezer kilométerről érkeznek, akkor is remekül megértjük egymást.
A „sima“ koncertjeink többségére cirka 150-200-an járnak, és eddig talán egy 120 fős amcsi buli volt a "leggyengébb" - nézőszám tekintetében. A legnagyobb durranásunk talán a 2012-ben már harmadszorra megrendezett halloween témájú Trick or Treat "indoor fesztivál" volt, ami tavaly először két naposra sikerült, és ahol minden évben 1-2 külföldi zenekaron kívül játszik a legtöbb hazai nagyágyú (Reflected, TSO, Our Youth, The Banished, The Sharon Tate, Mayday! Mayday!, Hanoi, Shell Beach, Téveszme, Till We Drop, stb) . Eddig minden évben 500-600 fizetőnk volt.
Koncertszervezésen kívül segítünk nem általunk szervezett környékbeli bulik promójában is, szóval nyugodtan keressetek, nyomjuk a promót szívesen. Továbbá, ha tudtok bármilyen fasza, akár külföldi, akár hazai bandáról, aki szívesen jönne Esztergom környékére játszani, dobj ránk egy mail-t a Facebook oldalunkon. Köszönjük!

Oldal: http://www.facebook.com/ppuebookings

suncity.jpg

SunCity Booking

Sziasztok, Kiss Tamás vagyok. 2011 nyarán Tibai Jocó haverommal kitaláltuk, hogy lehívunk Szegedre egy rég nem látott, a városban közkedvelt vidéki zenekart. A szervezés a tervek szerint ment, és a buli 2011. október 30-án sikeresen lezajlott. Így pár héttel később arra a döntésre jutottunk, hogy ezt rendszeresen kellene csinálnunk, mert szeretett városunkban kihalóban volt az underground zenei élet. A következő napokban kitaláltuk a nevünket és megcsináltuk a facebook-oldalunkat.
A második bulink februárban, a harmadik március közepén került megrendezésre, amelyek szintén jól sikerültek. Ezt pontosan egy héttel követte a negyedik, amely kicsit nagy falatnak bizonyult, hiszen egy feltörekvő olasz modern-hardcore csapat volt a vendégünk, de minden rendben zajlott. Ők az Emptiness Booking által kerültek hozzánk. Ezt követően is rengeteg segítséget kaptunk Katrinák Márktól: ellátott minket hasznos tanácsokkal, mindenben a segítségünkre volt és folyamatosan ajánl minket a külföldi és magyar bandáknak, amiért nagyon hálásak vagyunk neki.
Ritkán keresünk meg zenekarokat, mert ők hamarabb megtalálnak minket. Főként modern és keményebb műfajokban mozgó formációk kérnek segítséget, de bármilyen stílusú bulit vállalunk.
Ahhoz képest, hogy milyen fiatal a szervezetünk, sok koncertet szerveztünk eddig: 2011-ben 1, 2012-ben 17, és idén eddig 5 produkciónk volt. Ez az év nagyon sűrűnek ígérkezik, így sajnos nem tudunk igent mondani mindenkinek, de senkit sem eresztünk el segítség nélkül. Akikre nem jut időnk vagy erőnk, azoknak megadjuk a velünk kapcsolatban álló szervezők elérhetőségeit.
Az eddigi eseményeink legtöbbje a ~core kategóriákba sorolható, de volt már pszichedelikus, alternatív rock, pop-punk, powerpop és trash metál fellépőnk is. Legbüszkébbek az 1. születésnapunkat megünneplő estére vagyunk, melyet halloween-i partynak szántunk, de közben eszünkbe jutott, hogy pár nap különbséggel egy évvel az előtt alakultunk meg. A PPUE Bookings-nak és Márknak köszönhetően az osztrák All Faces Down volt az est fénypontja (ez nekem duplán ünneplés volt, hiszen ők a kedvenceim közé tartoznak, meg sem mertem álmodni, hogy valaha koncertet szervezhetek nekik, felejthetetlen élmény volt). Ezt követi a francia In Other Climes bulija, ami idén februárban ment végbe. Ez is rendkívül jól sikerült (régen láttam már Szegeden ilyen mosh pit-et :D). Valamint a német az A Week of Sundays is meglepően színvonalas műsort adott, ami a közönségnek nagyon tetszett. Számomra ezek voltak a legkiemelkedőbbek az eddigiek közül.
A tavaszra két jó hírünk is van: kis csapatunk kibővült Almási Attila személyével, így ezentúl Csongrádra is szervezünk koncerteket. A másik: a tavalyi Rockmaraton Fesztivál NuSkull Pit-jének egyik fő attrakciója, az osztrák Give em Blood lép fel az előbb említett városban április 20-án.
Nagyon örülünk az eddig elért teljesítményünknek és annak, hogy egyre több hazai és külföldi csapat keres fel minket. Továbbra is törekszünk arra, hogy a nálunk fellépő bandák meg legyenek elégedve velünk és a koncertjük után jó érzéssel távozzanak Szegedről. Aki szeretné megmutatni zenekarát ’a napfény városának’, bátran keressen fel!

 

Oldal: http://www.facebook.com/suncitybookinghu

Kontakt: bookingsuncity@gmail.com


tukker.jpg

Tvkker Booking
Körülbelül 7-8 éve kezdtük el a koncertek szervezését, de akkor még jóformán külön utakon jártunk. Volt egy-két buli, amit együtt vezényeltünk le, de legfőképpen egyedül intéztük a koncertek lebonyolítását. Természetesen segítettünk egymásnak, amikor lehetett, de nagy többségben nem volt még ez a szerveződés, ami most jellemző ránk.
A Tvkker Booking ötlete 3 éve pattant ki a fejünkből olyan célból, hogy adjunk nevet annak, amit csinálunk. De mit is csinálunk? Többnyire DIY (csináld magad) szellemiségben szervezzük itthonra (főképp a fővárosra összpontosítva) koncerteket turnézó külföldi zenekaroknak és ez most csak a nagy általánosság volt. Profilunkba ugyanúgy belefér a kifejezetten hazai bandákból verbuválódott fesztivál, továbbá az exkluzívabb események lebonyolítása is (lásd volt olyan zenekar, akik egyedül nálunk tették tiszteletüket Európában).
Azért írtam, hogy többnyire DIY bulikat szervezünk, mert nem egy példa van/volt rá, ahol azért már túllépünk ezen a fogalmon, hiszen nem egy zenekart hoztunk el, akik nem saját maguk levelezték le velünk a buli létrejöttét, hanem booking agency-k által tudtak eljönni hozzánk és úgymond egy ajánlás által vannak/voltak leszervezve kis hazánkba.
Eddig körülbelül 60 buli köthető a Tvkker nevéhez és előtte természetesen szintén szerveztünk bulikat, csak nem ezen a néven. :)
Relatív, hogy melyik bulikra vagyunk a legbüszkébbek, mert igazából mindegyik estére büszkék vagyunk. Viccen kívül. Amikor látjuk, hogy érdekli az embereket, amit csinálunk és azzal támogatják a bulik létrejöttét, hogy elmennek megnézni a zenekarokat, akiket szervezünk, nem hiszem, hogy van annál nagyobb "elismerés" és jobb dolog.
Egy-két nagyobb kaliberű buli is köthető a nevünkhöz olyan bandákat felvonultatva például, mint a TOUCHÉ AMORÉ, LA DISPUTE, ROTTEN SOUND, EXHUMED, THE SECRET, TOMBS, DEAFHEAVEN, HOUSE VS HURRICANE, de nem egy estére volt jellemző, amikor olyan együttes tette tiszteletét nálunk, kik anno még nem voltak "felkapottak", de egy-két év leforgása alatt óriási hype lett körülöttük. Ilyenkor azért jól esik az embernek, hogy Ő azért még le tudta szervezni DIY körülmények között azt a zenekart:)
Szintén rengeteg hazai zenekar teszi tiszteletét az általunk szervezett bulikon. Tehát nagy átlagban úgy kell elképzelni ezeket az eseményeket, hogy egy vagy két külföldi banda mellett számos magyar fellépő is színesíti az est színvonalát. Nyilván ez attól is függ, milyen kaliberű külföldi zenekart tudunk leszervezni és nagyjából hozzájuk próbáljuk belőni a hazai line-upot is.
Viszont nem egy példa volt rá, hogy stílusoktól függetlenül válogattuk össze a fellépőket az adott estéhez, mert úgy tartjuk, hogy minél több fajta stílus keveredik, annál jobb dolog sülhet ki az egészből. Sokkal színesebbé teszi az adott koncertet, többen megtalálják a maguknak való zenét. Ebből kifolyólag rengeteg fiatal/feltörekvő zenekar tette már tiszteletét a Tvkker koncertjein.
Hogy milyen stílusban mozgunk? Az esetek 90%-ban az adott stílusok képviselői fordulnak meg nálunk: hardcore, punk, metal, death/black metal, screamo, grindcore, nu wave, noise, drone, sludge, stoner, rock, thrash, thrashcore, crossover, post rock, hip-hop.

Oldal: http://www.facebook.com/TukkerBooking

Kontakt: tuff666@gmail.com

emptiness.jpg

Emptiness Booking
2011 ősze óta tevékenykedek aktívan, mint "booking". Eleinte az egri színteret szerettem volna színesíteni. Ott volt az Egál, ahol számos nívós zenekar fellépet időnként, illetve az Egrix, ahol havi rendszerességgel voltak ingyenes koncertek, de valami teljesen mást szerettem volna létrehozni. Külföldi zenekarokat szervezni úgy, hogy minden kisebb-nagyobb magyar underground zenekarnak esélyt adjunk, hogy bemutatkozzanak az egri színtéren. Szerencsére az Egrix nagyon örült a kezdeményezésnek és segítette a munkámat, szóval ez az egész nélkülük biztos hogy nem jöhetett volna létre.
Sajnos, mint mindennek, ennek is vége lett, hisz 2012 áprilisában bezárt a hely, amivel megszűnt az underground élet Egerben. Azóta is haldoklik a város ilyen téren. Amíg tartott a jó, számos külföldi zenekart (számos német, francia, olasz, illetve volt amerikai vagy belga is - csak, hogy párat említsek) és a magyar underground krémjének a nagyját sikerült leszervezni.
Tavaly nyáron, hatalmas nagy lobbizás és könyörgés után sikerült kiharcolni egy ideiglenes helyet az egri városvezetéstől, ami Glo:b néven futott. Ez sajnos csak júniustól - októberig létezett, de meglátásom szerint nagyon jól kihasználtuk a helyet. A szervezésen kívül belekóstolhattam abba, hogyan is lehet létrehozni és fenntartani egy ilyen helyet (persze nem egyedül). Remélhetőleg minél hamarabb lesz valaki, aki felismeri ennek a hiányát és újra lesz egy underground hely Egerben.
Mivel tanulmányaimat Pesten folytatom, ezért Sallai Laci (The Somersault Boy, Broken Cups, Loud and Wrong Booking) barátommal közös erővel megpróbálunk időnk és kedvünk szerint Budapesten tevékenykedni. Fővárosunkban klubok szempontjából rendkívül jó a helyzet, csak eléggé telített a színtér koncertekkel, de mindig próbálunk sakkozni a dátumokkal.
Ezenkívül turné szervezéssel is foglalkozom. Az ötlet 2011 nyarán jött, mikor barátaimat, a HANOI zenekart, elkísértem az első európa turnéjukra. Talán az egész szervezősdihez ez a 7 nap adta a legnagyobb inspirációt.
Az első turnét a History of the Hawk néven futó angol zenekarnak szerveztem, akik először csak egy egri bulit szerettek volna tőlem kisajtolni, végül leszerveztem az egész EU turnéjukat. Azóta volt egy turném a Stubborn-al és segédkeztem a Hanoi második turnéjában is. Következő trip az esztergomi Have No Clue-val lesz júniusban, amiről hamarosan többet is lehet majd olvasni a zenekar közösségi oldalán.
Igazából más most nem is jut eszembe, szóval köszönöm szépen a lehetőséget.

Oldal: http://www.facebook.com/emptinessbooking

Kontakt: emptinessbooking@gmail.com

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni az összes szervezőnek a segítőkészségüket! Reméljük mindenki megtalálja a megfelelő segítséget és ezeknek a nagyszerű srácoknak köszönhetően, minden zenekar el tud majd jutni az ország különböző pontjaira. A szervezőknek ezúton is hatalmas tiszteletet szeretnénk tanúsítani, hisz a mai magyar underground többnyire az ő kezükben van. A Kihez forduljak c. cikksorozat áprilisban folytatódik, immáron a koncert-helyszínekkel, klubbokkal! Tartsatok akkor is velünk!

 

HZoli / TT

2 komment

Címkék: budapest underground is szeged debrecen miskolc this esztergom js bet csongrád emptiness kazincbarcika bihar dorog voice our booking safe suncity odessa jánossomorja tukker ppue antisocials

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr775131722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GombosAlex 2013.07.23. 23:35:46

egész jó írás, de elég sok alaparc (aki bár nem "booking") bemutatása kimaradt

The Fake Noise 2013.08.04. 17:55:35

@GombosAlex: igen, tisztában vagyunk vele, hogy sokan sajnos kimaradtak, de ez leginkább azért történhetett meg, mert vagy nem válaszoltak a leveleinkre vagy egyszerűen nem is találtuk meg őket. Ez ugye a cikk elején is olvasható. Remélem senki nem érezte ezáltal azt, hogy elhanyagolva van, szimplán csak mi se tudhatunk mindenkiről. :(
süti beállítások módosítása