THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Anderson Pose-interjú

2013.03.03. 19:14 :: The Fake Noise

577707_398157396892903_1160131135_n.jpgNemrégiben egy magyar színtéren elég ritka zenei stílussal rendelkező zenekart ismerhettünk meg, akik - mint ahogy az a beszélgetésünk során kiderült-, eléggé lazán veszik az akadályokat, nem törődnek senkivel, szimplán csak azt csinálják amit szeretnek, mondhatni nagy sikerekkel. A zenekar nem más mint a törökbálinti Anderson Pose, akik bár tavaly váltak igazán aktív zenekarrá, azóta már felléptek a méltán neves portugál More Than A Thousand előtt, végighódítottak számos pesti klubbot és még egy remek kislemezt is kiadtak. Bakó Tomival, a zenekar gitárosával beszélgettünk.

Mikor alakultatok és milyen körülmények között?

Ha emlékeim nem csalnak(visszanéztem a Facebook lapunkat), 2006-ban írtam az akkor még létező thesixcuts.hu-ra, miszerint dobost keresek egy alakuló zenekarba. Erre a fénysebességnél is gyorsabban lecsapott kedves Tamás kolléga, aki egyúttal beajánlotta a jelenlegi gitárosunkat is, Titikét. Gondoltam magamban, minél többen vagyunk, annál. A basszusgitáros kolléga, akivel annak idején feladtam ezt a hirdetést, elég gyorsan lemorzsolódott, ugyanis más stílusban képzelte el magát. Így maradtunk hárman és nekiláttunk az énekes, illetve basszusgitáros keresésnek. Egy laza 2-3 év alatt ezt sikerült is abszolválni. Azóta vagyunk mi Anderson Pose. Innen már csak egy röpke ugrás volt 2012 júliusa, amikor is az első koncertünkig eljutottunk. Ha ebből a munkatempóból kiindulva extrapolálni akarnék a további eredményeinket illetően, azt hiszem sírva kuporodnék a sarokba.


Honnan jött a nevetek?

Egy próba alkalmával az akkori énekesünk feldobta az ötletet, hogy milyen vicces lenne egy kamu szakszóval illetni a zenekarunkat, mert ha majd rákérdeznek 1000 év múlva, hogy mi a jelentése a nevünknek, akkor kitalálhatunk akármilyen hülyeséget. De voltaképp a nevünk egy "glitch". Van olyan, hogy Anderson-féle póz? Nincs. Akkor mi az Anderson Pose? Azok mi vagyunk, egy random zenekar. Van köze bármiféle testhelyzethez? Nincs. Akkor miért Anderson Pose? Nincs logikus válasz, pont ezért. Alkottunk egy következetlen fogalmat, ami a mi bandánkat jelenti, és ez tetszett


Számunkra ez a stílus, amit ti műveltek korántsem divatzene, sőt Magyarországon eléggé ritka ilyen gyöngyszemeket hallani\látni. Ti mit gondoltok erről?

Hiteles, elfogulatlan véleménnyel sajnos nem tudok szolgálni a zenénk minőségét illetően, hisz a zenekar tagja vagyok. Mindenesetre a viszonylag komplex felfogású mötál valóban nem túl elterjedt itt, az indokait meg igazából nem tudom, hogy hol kellene keresni. Nem is hiszem, hogy ez baj lenne, csupán egy jellemzője a hazai ízlésnek.


Értesüléseink szerint az énekesetek, Márk, nemrégiben részben átigazolt, a szintén erős vonallal rendelkező Another Dawn Comes-hoz. Ti hogy élitek ezt át? Hátráltat a munkálkodásotokban vagy semmilyen hátrányát nem érzitek ennek az egésznek?

Egy próbát emiatt már ki kellett hagynia, azóta fontolgatjuk a kirúgását. Persze ez csak vicc, egyelőre semmilyen hátrányát nem érezzük annak, hogy az ADC sorait is erősíti. Bízunk benne, hogy ez hellyel-közzel így is marad, különben kap a pofájára.

Egyre több zenekar jelenik meg a színtéren és sajnos ezzel együtt sok olyan zenekar is, akiknek egyáltalán nem lenne keresnivalójuk a "zeneiparban". A növekedő paletta mellett, hogy érzitek, van elegendő lehetőségetek fellépni és kellőképpen megmutatni magatokat? Mit gondoltok a jelenlegi zenei helyzetről?

A fellépéseink számát illetően, nem érzem magunkat hátrányos helyzetben, jelenleg azért van kevés fellépésünk, mert egyrészt az életünk többi rétegével is foglalkoznunk kell, másrészt lusták vagyunk, mint a derbedényi gödölye. De mikor az egyszemélyes szervezési erőszaktevő brigádunk, Balázs nekiáll, akkor mindig tud időpontokat foglalni és többnyire kedves, segítőkész emberekkel találkozunk.
A jelenlegi zenei helyzettel kapcsolatban nem nagyon szeretnék hosszas elemzésbe fogni, ugyanis nem hiszem, hogy feladatom lenne más zenészek munkáját értékelni.
Én alapvetően azért foglalkozom zenével, mert az eddigi tapasztalataim alapján ez az egyetlen eszköz, ami maradéktalanul és mellékhatások nélkül tud egyszerre boldoggá, nyugodttá, egy szóval egésszé tenni.
Mindezzel azt akarom mondani, hogy nem versenyhelyzetnek fogjuk fel a zenélést, így a zeneipar különböző résztvevőinek a hozzáállása nem érint minket.


Mik a terveitek a közeljövőre nézve, hogyan tovább?

Hamarosan kijön egy Gróf Balázs által készített klip a Brownian Motion című nótánkra, másrészről tervezünk pólókat nyomatni, amiket a szüleink és barátaink fognak hordani, párhuzamosan pedig egy nótánk felvétele zajlik, amire szeretnénk egy playthrough videót is készíteni. Végső soron a célunk az, hogy boldogok legyünk, na meg persze, hogy hangosabbak legyünk, mint a PHOKOL.

Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!

TT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr265114937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása