THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Cold Reality-interjú

2013.04.07. 18:56 :: The Fake Noise

img_9890.jpgAz utóbbi egy-két évben egyre jobban újra felvirágozni láthatjuk az igazi ős-hardcore szcénát Magyarországon, amit mi sem bizonyíthat jobban, mint a most következő interjúnk egy olyan zenekarral, melynek bár a tagjai egészen fiatalok, nagyon is tisztában vannak vele, hogy miről szól ez az egész zenei réteg\kultúra. Tudják mi az az összetartás, kiállnak a hasonszőrű magyar zenekarok mellett és a legfontosabb: azt csinálják, amit szeretnek. Nem más zenekarról van szó, mint az idén alakult Cold Reality-ről, akikkel a nemrég kijött lemezükről is beszélgettünk eme rövid interjúban.

Honnan jött a nevetek?

Balázs(énekes - a szerk.) épp Alpha & Omega-t hallgatott, akiknek van egy daluk, aminek a címe Cold Reality. Ez megtetszett és úgy döntöttünk jó zenekarnév lesz.

Mint azt tudjuk nemrég jött ki a demó albumotok. Milyen körülmények között írtátok meg\vettétek fel a dalokat, mi volt a fő vonal amit követni akartatok?

A Revolver Sound Studio-ban vettük fel és egy barátunk keverte, masterelte a számokat. Házilag csináltunk 21 kazettát, amiket megvehettek tőlünk koncerteken és online egyaránt.
Mindenképp ezt az Expire, Dirty Money, Soul Search-féle vonalat akartuk, mivel főleg itthon, de még Európában sincs sok hasonló banda.

Többnyire miről szólnak a szövegeitek, ki írja azokat?

Balázs írja a szövegeket. Magánjellegű dolgokról szólnak, viszont reméljük, hogy sokan tudnak azonosulni velük.

Ahogy az a számokon is érezhető, egy sokkal régebbi, mélyebb hardcore vonalat képviseltek, mint azok a jelenlegi zenekarok, akik hardcore zenekarként vannak feltüntetve, de közük sincs az egészhez. Ez számunkra egy olyan stílus, amit már egyre kevesebben adnak elő olyan remekül, mint például ti. Mi a véleményetek erről?

Mostanában szerencsére egyre több a jó banda és persze sajnos van sok olyan is, akiknek nem sok közük van hozzá. Igazából az itthoni helyzet aggasztó, viszont az is alakulgat. Van pár újabb banda, akiket nagyon szeretünk!

 

Mint az underground jövendőbeli oszlopos tagjaként, miként látjátok ennek a szubkultúrának a jelenlegi\jövőbeli helyzetét?

Úgy látjuk, hogy itthon egy kicsit kezd javulni a helyzet, de még mindig nem elég jó. Igazából az a fura, hogy Madball-ra, Terror-ra, Your Demise-ra meg a hasonló bandákra lejárnak több százan viszont a "kisebb" zenekarokra, mint a Trapped Under Ice vagy az Expire 40-en, 80-an mennek le. Mindig csodálkozunk, mennyire kevés embert érdekelnek az ilyen igazán jó bandák. Reméljük a helyzet javul és egyre több arcot láthatunk majd a koncerteken!

Mik a terveitek a továbbiakban?

Szeretnénk minél többet koncertezni, új számokat írni, esetleg egy split lemezt kiadni valakivel. Továbbá tervben van egy kisebb nyári turné a Heavy Eyes-zal, de ezek még csak nagyvonalú dolgok.

Egyéb üzenet az olvasóknak?

Keressetek rá a barátainkra a Chaosrealm-re, a már feljebb említett Heavy Eyes-ra és az Iron Chains-re! Igazán jó bandák, akik megérdemlik a támogatást. Köszönjük a lehetőséget!

Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!

TT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr95205932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása