THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Jó úton a siker felé - Dryvia interjú

2013.08.05. 19:00 :: The Fake Noise

970251_629376510406523_76688967_n.jpgAhogy változik a világ, úgy változik a zenei ízlés, maga a zeneiesség és persze számok mondanivalója is. Szerencsénkre a jelenlegi létező zenekarok többsége, egyre több energiát fektetnek abba, hogy legyen értelme is a dalaiknak, ne csak a levegőbe beszélve alkossanak valamit, amit könnyen be lehet adni a népnek. Ezáltal sokkal több értékelhető, nagyszerű zenekar lát napvilágot a porondon manapság, ami számunkra egy felfoghatatlanul jó érzés. A legutóbb általunk kikérdezett zenekar is ebben a körben mozog és amellett, hogy megragadják a lényeget, hihetetlen energiákat és erőt fektetnek mindebbe a dologba. Ezek a srácok korukhoz képest, olyan dolgokat tárnak elénk a zenéjükkel, amit sok más zenekarnál szinte lehetetlen érezni. A Dryvia zenekarral beszélgettünk egy rövidet.

Nos, vágjunk bele a közepébe. Nyílt titok, hogy az idén lát napvilágot az új albumotok. Meséljetek róla egy kicsit!

Helóka. Igen, az idei év második felében, előreláthatólag ősz elején fog napvilágot látni az első nagylemezünk, melynek a Heartsick címet adtuk. 10 számot rögzítünk a saját próbatermünkben, mely egy pince, ám a számok keverését és egyéb utómunkálatait Simon Istvánra, a gyulai No Silence Studio egyszemélyes csapatára bízzuk. A lemezen helyet kap a már korábban rögzített City of Hate és a nemrégiben bemutatott videóklipes The stone heats from below című szám is. A zenekar beállítottságát és stílusát nehéz meghatározni, de a számokban érvényesülnek a screamo és progresszív hatások, ám alapvetően a melodic hardcore és a metalcore mezsgyéjén mozgunk, post-rockos baconszalonnában átsütve.

Nemrég adtátok ki az első klipeteket is, ami már az új album egyik dalához készült. Erről is említsetek pár szót.

A klip a már feloszlott The Sharon Tate gitárosa, Bakos Bálint égisze alatt készült el, Lerch Péter és Hajnal Ádám közreműködésével Egerben. A vágási munkálatokat ugyancsak Bálint csinálta. Az egyik helyszín a gitárosunk, Petrényi Dániel burzsuj klubszobája volt, a másik pedig az egri Pull-dűlő. A szám teljes mértékben személyes élményeken alapszik, így nem igazán szeretnénk elvenni az élményt, amelyet a dal egyéni kielemzése ad. A szöveg értelmezését rábízzuk a hallgatóságra (olvassátok el a szöveget!).

Ez a klip érezhetően nagy sikert aratott underground körökben - ahogy az a Nuskull.hu-n is látható a hozzászólásokban. Ti hogy érzitek? Ebben reménykedtetek, esetleg többre számítottatok, vagy meglepett a sikere benneteket?

A kritikák döntő része eddig pozitív, aminek nagyon örülünk. Mivel ez az első klipünk, sikerként könyveltük el, mi magunk is elégedettek vagyunk vele. Emellett hálásak vagyunk a belénk vetett bizalomért, amit a hallgatóság közvetít felénk.

Terveztek esetleg másik klipet is az új albumhoz?

Egyelőre örülünk annak, hogy le tudtuk forgatni az első klipet, de a mocskos anyagiak szorító fogása miatt, még bizonytalan a következő zenés videó rögzítésének ideje. Sajnos mindannyian tanulók vagyunk, köztünk még van olyan is, aki a középiskola padjait koptatja, így az anyagi támogatás nagy része a szülőket terheli, amit itt is nagyon köszönünk nekik.

Ti azért valljuk be, még egészen fiatal srácok vagytok. Hogy érzitek, mennyire becsül meg, illetve ismer el a közönség egy-egy megjelenés, koncert után?

A zenekar összes tagja ’93-as születésű, kivéve a dobosunk, ő 1994-ben jött világra. Az underground közönség egyelőre leginkább reményként tekint ránk. Sajnos a koncertjeinken még nem fordulnak meg olyan sokan, ám reméljük, hogy a klip, majd a lemez által ez változni fog és egyre többen figyelnek fel ránk és követik a zenekarral kapcsolatos történéseket (gyertek el a koncertekre! :) ).

A következő koncerteken hallhatóak lesznek már az új számok?

Igen, a következő koncertünk hosszú idő után újra hazai pályán, augusztus 31-én Egerben, a Gödör klubban lesz esedékes olyan általunk jól ismert, tehetséges magyar zenekarok társaságában, mint az Orion Dawn (akiknek egyébként a mostanában készült el az új videójuk), Have No Clue, Pills For Side-Effects, vagy a faminehill. Ezen a koncerten az új számok egy része is hallható lesz.

Mik a terveitek az album megjelenése után? Hogyan tovább?

A lemez megjelentetése a legközelebbi terv, amelyre kíváncsian várjuk a pozitív és negatív kritikákat egyaránt. Emellett szeretnénk minél több koncertet adni itthon és esetleg külföldön is.

 

Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!

TT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr515444868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása