THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Replace My Heart-interjú

2013.01.11. 20:08 :: The Fake Noise

replace.jpg

Üdv újra itt! Mint már említettük, készítettünk egy nagyon kedves kis interjút egy olyan zenekarral, akik még egyáltalán nem ismertek a magyar zenei életben, de hatalmas lelkesedéssel állnak a dolgokhoz és bizton állíthatjuk, ez fogja őket a továbbiakban előrébb juttatni. Ez a zenekar nem más, mint a berettyóújfalui Replace My Heart. A válaszadónk a zenekar gitárosa, Szőke Richárd volt.

 

Mikor alakultatok?

A zenekar 2010 októberében alakult, akkor még névtelenül. A név és a stílus kb. 2011 tavaszára lett meg. Az akkori tagok: Nagy Gábor (ének), Karalyos Béla (gitár), Szőke Richárd (basszusgitár), Bíró Dani (dob), valamint a kezdetekkor Nagy Dénes is besegített nekünk dobos poszton. A jelenlegi felállás viszont 2012 októberére alakult ki, átestünk néhány tagcserén, de sikerült stabilizálni a dolgokat. Így most a felállás: Nagy Gábor (ének), Szőke Richard (gitár), Tamics Ádám (gitár), Molnár Péter (basszusgitár), Bíró Dani (dob).

 

Honnan jött a név? Van valami háttértartalma?

Sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen a nevünk, ez általában a legnehezebb választás egy zenekar életében, hisz ez a fennállásunkat végig kísérő, meghatározó pont. Rengeteg ötlet született, próbáról-próbára jöttek az új nevek, végül a The Killing Tree, Replace My Heart című daláról neveztük el magunkat. Ennek oka, hogy az akkori 4 tag nagy figyelemmel követte Tim McIlrath (Rise Against) munkásságát, és a zenénkre is nagy hatással volt akkoriban. Semmi mondanivalója nincs igazából, csak jól hangzik szerintünk.

 

Milyen stílusú zenét játszotok?

Ha egy szóval kellene válaszolnom, azt mondanám, hogy metalcore, de ez csak féligazság. Próbáljuk kialakítani a saját stílusunkat, hangzásukat és ezt többféle elemből rakjuk össze. Megtalálható a zenénkben a metalcore elemeken kívül melodic hardcore elemek, valamint breakdown-okat is jelentős mértékben használunk.

 

Többnyire miről szólnak a dalszövegeitek?

A szövegeinket többnyire az énekesünk, Nagy Gábor írja, ritkán én is besegítek neki. Leginkább érzelmekről, személyes tapasztalatokról, hétköznapi problémákról szólnak, csak egy kicsit sajátos, burkolt formában, magyar nyelven.

 

Csak saját számokat játszotok vagy vannak feldolgozások is?

A legtöbb zenekar általában feldolgozásokkal indít, mi viszont inkább a saját számok írására helyeztük a hangsúlyt. Szeretnénk egy állandó feldolgozást a repertoárunkba, csak még nem döntöttük el, hogy melyik dal legyen ez. Persze, ez nem azt jelenti, hogy eddig nem játszottunk feldolgozást. Egyszer, a szintén berettyóújfalui Abiocore zenekar búcsú buliján feldolgoztuk az egyik számukat, valamint nem régiben az ünnepek előtt az August Burns Red, Carol Of The Bells c. számát hallhatta a közönség.

 

Inspiráltak benneteket zenekarok? Ha igen melyek?

Természetesen inspiráltak, zenekaron belül mindenkit más és más, de természetesen vannak közös kedvencek. Ilyen például a Parkway Drive, August Burns Red, vagy a The Ghost Inside, magyarok közül pedig a Subscribe, az Insane, és a SKRU.

 

Milyen volt a zenekar számára a tavalyi év?

A 2012-es év rosszul indult a részünkről, ugyanis a dobosunknak, Bíró Daninak meg kellett válnia felszerelésétől, emiatt úgy döntött, felhagy a közös zenéléssel. Ezzel egyidejűleg elkezdtünk felvenni 2 számot házilag az akkori gitárosunknál, Karalyos Bélánál, de ez sosem készült el teljesen. Egy jó ideig dobost kerestünk, sajnos kevés sikerrel. Ezután jött a meghívás, hogy lépjünk fel a már említett Abiocore búcsú bulin, amit sikerült elvállalni úgy, hogy felkértünk egy helyi dobost, Fejes Norbit, hogy egészítse ki a zenekart erre az egy koncertre, ő pedig nagy örömünkre elvállalta. Ő javasolta azt is, hogy legyen a zenekarnak két gitárosa és két énekese, így szintén erre a bulira ugrott be közénk Csirmaz Marci gitározni, valamint Ékes Ádám énekelni. Ezúton is köszönjük nekik! Rontott a helyzeten még az is, hogy Karalyos Béla is távozott a zenekarból, így nyárra úgy tűnt, hogy végleg feloszlunk, de őszre sikerült új tagokat toborozni, valamint Bíró Dani is visszatért hozzánk.

 

Van olyan magyar zenekar, akikkel esetleg szívesen fellépnétek?

Nagy álom válna valóra, ha mondjuk zenélhetnénk a Subscribe, az Insane, vagy a Till We Drop előtt. Amúgy szinte bármilyen magyar zenekarral szívesen fellépünk, szeretünk minden lehetőséget megragadni. Már elkezdtük felvenni a kapcsolatot környékbeli, hasonló stílusú bandákkal koncert ügyben, például a Testify nevű zenekarral Hajdúszoboszlóról.

 

Mikorra várható hanganyag?

Ez egy jó kérdés. Rajta vagyunk az ügyön és szeretnénk minél hamarabb túl lenni rajta. Nem szeretek időpontot mondani ilyen ügyben, mert biztos lesznek kisebb-nagyobb csúszások, de ha minden kötél szakad, talán meg lesz tavaszra. Házilag lesz rögzítve és 4 dalt fog tartalmazni, reméljük tetszeni fog a hallgatóknak.

 

Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!


TT

Szólj hozzá!

Címkék: hardcore the red heart of drive tree my tim hajdúszoboszló against metalcore burns ghost killing till melodic bells we inside insane subscribe rise testify drop carol august skru abiocore replace parkway berettyóújfalu mcilrath

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr285012803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása