THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Kezdjük...

2013.01.01. 19:07 :: The Fake Noise

305598_552904401391816_713647410_n.jpgÜdvözöllek\Üdvözlöm\Helló\Szevasz!
A nevem Tóth Tamás, az egyelőre még nem sok múlttal, de annál nagyobb lelkesedéssel rendelkező, többnyire underground, de kizárólag magyar zenekarokat támogató Fake Noise média és nonprofit-támogató szervezet főszerkesztője\szóvivője.

Két okból lehetséges,hogy erre az oldalra tévedtél és jelenleg eme bemutatkozást olvasod: vagy szimplán a sok unalomteli kattingatás által, itt kötöttél ki és minden bizonnyal mindjárt tovább is lépsz, vagy érdekel a magyar underground sorsa (esetlegesen te is valamilyen formában támogatod, vagy akár hasonszőrű zenekarban játszol). Mint mindannyian tudjuk, az underground zene - bármennyire is hatalmas teret nyert a mai zenei életben - a világban még mindig talán az egyik legkevésbé elismert muzikális réteg (a neve sem hiába utal erre). A legelszomorítóbb tény viszont az, hogy ez a réteg bír a legnagyobb mondanivalóval is, de ezt a populáris élet, vagy nem tudja, vagy nem is akarja feldolgozni. Túl sok az agresszív\bonyolult zenei hangzás, tolakodó\politizáló\sértő, de nagyon is igazat mondó szövegek, verekedésnek tűnő "táncokkal" teli koncertek, emberek egymás hegyén-hátán... Ezt még sok ember nem tudja elfogadni. Szomorú igazság, de ezt a réteget a 20-21.századi átlagemberek szélsőségesen kifordult érzései keltették életre: depresszió, fájdalmak, lelki gyengeségek, szorongás, düh. Jobban nem is szeretnék belemenni ennek a témának feszegetésébe, hisz nem ennek a kifejtése a mi célunk.

Igazából minden olyan zenekart underground név alá sorolhatunk, akiknek rettentően igaz, de korántsem elfogadott mondanivalójuk van(széles zenei stílus-palettában). Az underground a világban egy nem támogatott réteg... Ezáltal Magyarországon se. Nagyon sok zenekar van elveszve az éterben úgy, hogy sok ember nem is tudja mennyire borzasztóan tehetséges bandák veszik körül. A jelenlegi zenei élet magyarországi szinteken siralmas... A határon túl nem vagyok túl informált ilyen téren, de itthon bizton állíthatom, hogy kevés lehetőséget és még annál is kevesebb támogatást kapnak a zenekarok, ezáltal rettentően vissza vannak tartva, sok zenekar a saját városából sem tud kimozdulni, hisz a klubok már az útiköltséget sem állják(ilyen siralmas üzemanyagárak lassan meg is érthető), és a többi költségről(hanganyagok felvétele/kiadása, arculattervezés, fotózások és nagyon sok plusz kiadás) nem is beszélve. Mára már a zenélés(nem csak az underground színterén) inkább hobbinak, mintsem megélhetésnek felfogható időtöltés.

Hogy mi a konkrét célunk? Nos a leírtak után eléggé egyértelmű... Szeretnénk minél több underground zenekart(azok közül is a legtehetségesebbeket és a legkevesebb lehetőséggel rendelkezőeket) a lehető legszélesebb körben támogatni. Lehető legtöbb helyet adni nekik a médiában, segíteni koncertszervezésekben, támogatókat keresni és végül, de nem utolsó sorban segíteni a hanganyagok felvételében. Bár jelenleg ebben a folyamatban szinte még sehol sem tartunk, de szeretnénk minél hatalmasabbra nőni és ezáltal minél több területen segítséget nyújtani a "rászorulóknak". Természetesen ezalatt a folyamat alatt semmiképp sem konkurenciaként szeretnénk fellépni a média és koncertszervező társulatokkal szemében, éppen ellenkezőleg.... Szeretnénk egy hálózatot létrehozni, ahol a ezek a szervezetek kölcsönösen segítik egymást, leginkább a zenekarok érdekében.

Sok elődünknek köszönhetően ennek a folyamatnak már létezik egy kitaposott útja, mi csak szélesíteni szeretnénk ezt. A NuSkull.hu például a média területén nagyon sokat elért és nekik köszönhetően rengeteg olyan magyar underground zenekart megismerhettünk, akiket bevallom, én sem ismernék nélkülük. A Rockmaraton Fesztiválon felállított Nuskull-pit színpadról nem is beszélve...
Rengeteg zenekar kap nap mint nap lehetőséget az országban, hogy megmutassa magát sok koncertszervező társulatnak köszönhetően. Az Emptiness Booking és a This is Bihar!(akinek egyébként a "Support Underground!" a mottója) hatalmas energiákat fektet ebbe, megjegyzem nem kis sikerekkel (csakhogy a legnagyobbakat említsem). Ha úgy vesszük az Ascension 46 által menedzselt zenekarok, jelenleg az ország majdhogynem legismertebb metál és underground zenekarjai(Jakab Zoli hatalmas energia befektetéseinek köszönhetően), ők vannak talán a legjobb kezekben.

Jelenleg külföldi blogokkal,portálokkal próbálunk egyezséget kötni, hogy több magyar zenekart is viszont lássunk náluk, ezáltal egy kisebb külföldi nevet szerezve a bandáknak. Ezt a blogot is média-támogatás szempontjából hoztuk létre, bár eléggé nyers és letisztult, a lényeg mindig itt lesz. Szeretnénk felkeresni több céget is, akik valamilyen módon szívesen szponzorálnák a zenekarokat, legyen az pénzbeli vagy egyéb érdemleges támogatás. Jelenleg minimális mértékben, de koncertszervezéssel is foglalkozunk, bár csak saját kereteinken belül, Dunaújvárosban tudunk aktuálisan koncertek szervezésében segíteni (a számos zenekart felölelő, már-már underground színtérnek mondható helyi klubnak, a Kaptár Music Pub-nak köszönhetően). Végül egy demó-stúdió is tervben van, amit előreláthatólag 2014-ben szeretnénk megnyitni, ezzel is segítve a zenekarokat(ha nem is ingyen, de a lehető legkedvezőbb áron szeretnénk zenekaroknak egy alap stúdiólehetőséget biztosítani).

Reméljük, nem csak szavak maradnak ezek és a lehető legtöbbet tudjuk majd kihozni az adott helyzetekből és reméljük, hogy senki sem konkurenciát fog látni bennünk, hanem egy lehetőséget, segítséget. Reménnyel teli, Boldog Új Évet Kívánunk a Zenekaroknak, Támogatóknak és a Hallgatóknak, tartsatok velünk idén is!

Tisztelettel, Alázattal, Üdvözlettel,
Tóth Tamás
THE FAKE NOISE

Szólj hozzá!

Címkék: is pub music this emptiness bihar kaptár 46 booking ascension nuskull

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr264989532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása