THE FAKE NOISE

A magyar feltörekvő underground melegágya.

Utolsó kommentek

Album-ajánló

scarify_-245x245.jpgThe-Future-Memorials-245x245.jpg

kvr_-245x245.jpg4217185045-1.jpg

grizzly_549546954-1.jpg2677683213-1.jpg

396898_401449666596338_1513047366_n.jpg71916_526178260767956_39711544_n.jpg

Fake Noise a Facebook-on!

Makeshift Promise - Stay Cold lemez-interjú

2013.01.20. 20:41 :: The Fake Noise

makeshift.jpg

Egy olyan zenekart volt legutóbb lehetőségünk meginterjúvolni, akik a modern zenei életben egy régebbi vonalat követnek, minden divathullám és ízlésficam nélkül. Ez kellemes meglepetés volt számunkra és úgy gondoljuk, ezáltal egy kisebb pozitív eszmecsere jött létre közöttünk és persze sokat kérdezősködtünk a nemrég megjelent Stay Cold névre hallgató lemezükről is. A zenekar nem más, mint a pop-punkot már-már hamvaiból feltámasztó, veszprémi Makeshift Promise, válaszadónk pedig Sheldon, a zenekar énekese.

 

Mióta létezik a zenekar?
2011, ami tök jó időzítés olyan szempontból, hogy egy csomó nagyon jó lemez jött ki abban az évben, ami ránk is hatott. Decemberben már izgatottan gyakoroltunk egy Dynamite Boy számot Jordenék (a dobos- a szerk.) garázsában.

Az albumon hallható számok, nagyon összetetten hangzanak, pont ahogy annak lennie kell. Mióta érlelődtek ezek a dalok?
Ezeket a dalokat tulajdonképpen nem sokkal a felvételek előtt raktuk össze, szóval a 2012-es nyár szülöttjei.

Hol vettétek fel a számokat?
Idővel átköltöztünk Tocsóék(korábbi basszusgitáros- a szerk.) mélygarázsába, Jorden pedig náluk kialakított egy házistúdiót. Oda járogattunk le a nyáron följátszani a nyerseket. Az, hogy mi ügyködtünk a felvételekkel, elég sok megjósolhatatlan nehézség elé állított bennünket, de aztán még a nyáron sikerült mindent rögzíteni. Összességében bejött ez a módszer, olyan kurv@sokszor nem vesztünk össze azon hogy ki hogyan mit csináljon. A jövőben meg még egyszerűbb lesz, mert Tomi(gitár\vokál - a szerk.) hangtechnikusnak tanul, és az új basszerosunk, Áron is vágja ezt a témát, szóval menni fog a kooperáció.

Esetleg van olyan szám amit kiemelnétek az albumról, amire különösen büszkék vagytok?
Az egyik próbánkon Áron basszerozott a PFA-ból, és gyakorlás közben felhívott a lány, akiről a How’s The View? szól. Konkrétan ő! Fölveszem a telót, erre kiderül hogy csak a zsebéből tárcsázott véletlen. Elég gáz volt. Mikor leraktam, Áron mondta hogy hívjam vissza, én meg így is tettem. Kicsit meg voltam illetődve, aztán leraktam a telót a sarokba, és eljátszottuk neki a dalt a telefonba. Persze azóta se jött el velem randizni, de király érzés volt!

Miről szólnak főként a szövegeitek?
Midwest living! Amúgy felnőtté válás, megromlott barátságok, introvertált fiúk, önértékelési zavarokkal küzdő lányok, ilyesmi. Lényeg, hogy nincs konzekvencia, tanulság, meg jótanács. Mi nem ítélünk el azért, ha egy f@sz vagy, nem a bölcsesség magaslataiból szólunk.

Úgy gondoljuk, ez a fajta pop-punk amit ti játszotok, eléggé kihaló félben van, egyre több zenekar említi magát pop-punk zenekarként miközben inkább pop-ot\pop-rock-ot játszanak. Ellenben ti maradtok a gyökereknél, ahonnan kiindult ez az egész. Mit gondoltok erről?
Pop rock bandákban annyira nem vagyunk otthon, de az elmúlt egy-két évben nagyon elszaporodtak a hozzánk hasonló hatásokhoz nyúló bandák, és ennek baromira örülünk! Az emberek újra elkezdték pörgetni a This Time Next Year-t a Movielife-tól, és tele lett a színtér tehetséges hardcore, pop-punk meg emo bandákkal. Úgy látjuk, hogy a magyar színtér is reagál erre a régi-új hangzásra, és ez egy nagy pozitívum.

Esetleg vannak akik segítettek a felvételben, akiknek utólag itt megköszönnétek a segítséget?
István, a No Silence-es srác, nagyon türelmes és segítőkész volt, kösz haver! Nagy Ákos (Positive Mind) és Szántó Áron lejöttek hozzánk csordavokálozni, nekik is köszi érte! Illetve szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki eddig bármivel segítette a bandát. Nekünk ez nagyon sokat jelent!

Hol láthat benneteket legközelebb a közönség?
Pénteken(január 25.) és szombaton(január 26.) Kecskeméten és Szegeden játszunk a Kililében és a Club Noir-ban, két hatalmas pop-punk buliban. Februárban pedig nyomunk egy rövid turnét a Blind Of 69, a Have No Clue és a Mayday! Mayday! társaságában. Gyertek el, mosholjatok, énekeljetek, érezzétek jól magatokat és ha tetszettünk, vegyetek egy pólót!

Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk nektek!

TT

Szólj hozzá!

Címkék: punk pop hardcore veszprém time no studio this next silence year stay cold movielife promise makeshift

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenoise.blog.hu/api/trackback/id/tr325029425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása